tirsdag 29. juni 2010

Hoppeglade unger

For ca to år siden (tida flyr fort) arva ungene trampolina til tante Ida. På den tiden hadde vi akkurat flytta inn i huset, og tomta var ikke helt klar for en svær trampoline (4,20 meter i diameter for å være eksakt) i hagen. Vi begynte å tenke på å sette den opp i fjor, men det ble aldri noe av. Så nå, idag, mens ungene var i barnehage og på sfo, kom endelig trampolina opp. Måtte kjøre land og strand rundt for å finne et nett som var stort nok. Men takket være toys'r'us ble det både nett og stige på oss.


Man kan trygt si at ihvertfall de to største ungene var hoppeglade da de kom hjem og kunne prøve trampolina for første gang.


I dag har vi også kunne plukke inn noen egendyrka jordbær i hagen. Ikke mange bærene som var modne, men en smak på alle sammen :)


Tuva Marie har fått det for seg fra tidligere at ho ikke liker jordbær.. Men ho var heldigvis enig i at ho måtte smake på våre egne søte gode jordbær. Og bestemor; Tuva Marie liker nå jordbær!! :)

mandag 28. juni 2010

Endelig en ordentlig lue!

Husker dere vm 2009? :) Den ene av reporterne fra det vm'et hadde på seg en lue som bare var helt fantastisk flott. Jeg, og mange andre strikkere, falt fullstendig for denne lua. Jeg har ikke klart å få den ut av hodet, og har i rykk og napp siden, lett etter en oppskrift på en sånn lue. Det har vært mange lignende luer å finne, men ikke noen som er lik nok, i mine øyne ihvertfall. Men så, helt plutselig, kommer jeg inn på en bloggers side, og til min glede lyser det en vm-2009 lookalike lue mot meg. Hun hadde funnet ut at det var likegreit å lage seg et mønster selv. Jeg takker og bukker, for hun hadde også lagt ut mønsteret på hjemmesiden sin :)

Det gikk ikke mange timene fra jeg fant mønsteret, til jeg hadde kjøpt inn garn, funnet fram pinner og satt meg godt til rette i sofakroken med min nye forelskelse :)


Jeg hadde også med meg strikketøyet på jobb, for å kunne strikke litt i pausen min. Og der var det flere som falt for denne typen lue enn meg. Jeg fikk en bestilling på en lik lue i litt lysere farge, så har nå kjøpt inn litt mer garn så jeg kan strikke noen flere.

Det var Tuva som ble modellen da bildene skulle tas, men det er beregnet til å være en damelue. Hvis noen ønsker å prøve seg på denne oppskriften, er linken til lille rosin's quilteri - look a like lue vm 2009 her.

Akkurat denne lua er gevinst til lotteriet vi har med Grimstad og omegn husflidslag i november. Tre av våre medlemmer satt i helga på Odden, i byen, og solgte lodd. På bildet under kan dere se noen av gevinstene vi lodder ut, men det kommer mange flere.


I dag har min mann sett det nødvendig å klippe plenen. Oliver fikk en egen liten gressklipper av bestemor litt tidligere i vår. Så når pappa fant fram sin gressklipper og begynte med plenklippingen, tok det ikke lange tiden før den lille karen var fremme med sin klipper og skulle hjelpe pappa. Tok dette bildet av de to arbeidskarene, og kunne ikke dy meg, bare må dele det med dere alle.

lørdag 26. juni 2010

Herlige feriehelg

Går det virkelig an å ha det så godt som vi har hatt det idag? :) Midt på dagen i dag, måtte jeg plutselig ta meg et par minutter til å bare tenke på hvor flott alt er. Jeg har jobbet nesten hver helg fram til jeg tok ferie De få helgene jeg har hatt fri, har vært så fullstappet med andre gjøremål at jeg ikke har hatt tid til å nyte de. I dag har vi ikke hatt andre planer enn bursdagen til Elias, som vi valgte å feire mellom kl 10 og 12 på formiddagen. Alle unger er jo tidlig oppe likevel..



Resten av dagen i dag har ungene hatt muligheten til å løpe ut og inn av verandadøra og rett og slett gjøre hva de vil. Jeg og Bjarne har hatt tid til å sitte litt ute med kaffekoppen, kose med ungene (leke med de nye lekene Elias fikk idag) og selvsagt gjøre litt nødvendig vasking av klær. Tuva Marie fikk endelig tid til å ta frem rulleskøytene sine igjen. Jeg har også hatt en liten shoppingtur til byen med de to størte ungene, og vi har alle vært på grillmat hos noen venner av oss. Alt dette har skjedd i dag, uten at vi har stressa, følt at vi har jobba og helt uten noen form for kaosfølelse i huset.


Livet er herlig og jeg ser jeg må prøve å prioritere å være hjemme noen flere helger også etter sommeren! Men akkurat nå, i dag, tenker jeg bare hvor heldig jeg er som kan være hjemme nesten hele sommeren i år, lade batterier og kose meg med familen.


P.s: Må sende en liten takk til Kari som har gjort meg mer oppmerksom på alle øyeblikkene i hverdagen som vi glemmer å nyte..

onsdag 23. juni 2010

Elias 3 år

Nå sitter jeg her, lykkelig etter en flott dag, og nyter en siste kopp kaffe før det er kvelden her i huset. De siste to dagene har gått mye med til planlegging og utføring av bursdagsfest for vår store 3-åring. Det er morsomt hvor bevisste de er i denne alderen. Han visste veldig godt hva han ønsket seg av gaver, og det er veldig viktig at kaka er litt kul, altså :)

Hadde bestemt meg for en tid tilbake hvordan sjokoladekaka hans skulle bli, og er veldig fornøyd med resultatet! Dette var en kake som var helt midt i blinken for Elias (og helt sikkert for de fleste andre gutter i denne alderen). Øynene hans ble store da han så kaka, og det er ingenting som gjør en mor mer lykkelig enn det!


Da var det hakket verre med marsipankaka. Jeg (les min mann) pleier å kjevle ut marsipanlokket selv. Syns det smaker mye bedre, og er lettere å jobbe med. Men denne gangen ble lokket liggende litt for lenge før jeg var klar til å legge det på kaka.. Dermed sprakk hele herligheten, og skapte en stor "flenge" i lokket.


Men som sykepleieren jeg er, og siden Elias er en normal gutt som til stadighet får nye sår og skrammer, måtte bare resultatet bli slik:



Enkelt og greit, stripsa sammen "såret" som best jeg kunne.. Syns resultatet ble litt originalt egentlig :)


Det ble nok av pakker idag, og tror Elias fikk nesten alt han hadde ønsket seg.




Solbriller kan man aldri få nok av :)


Jeg tipset min bror og kjæresten om at Elias ønsket seg en vannpistol.. Kule onkel, tror dette var stort nok :)


Et lite bilde av matbordet. Det kommer ikke så godt frem her, men tror ikke det manglet noe til dette måltidet! Her var det fløtegratinerte poteter (med og uten hvitløk), ris, salat, tomatsalat og en jordbærsalat som jeg ikke hadde prøvd på før, men som smakte helt himmelsk! På bordet sto også peppersaus, kryddersmør og hjemmelaget tatziki. Bjarne sto for grillingen, og det ble grillet løk, epler, svinefilet, kylling og flintstek. Og selvsagt pølser..


Da kakene kom på bordet, var alle ungene der med en gang. Her er det Oliver som forklarer hvilken kake han har mest lyst på..

Nå er det to dagers pause før det braker løs med real barnebursdag til lørdag! :)

søndag 20. juni 2010

Det er sommer, det er sol og det er søndag :)

Og det er FERIE!

Da er det offisielt fri i nesten 4 uker og værgudene har vært på min side i ettermiddag. Det var ikke så allverdens fint vær tidligere i dag, men litt utpå ettermiddagen forsvant alt av skyer og det ble fint vær å grille i :)

Nå når det virkelig er sommer, har alle ungene fått seg nye solbriller. Det er blitt veldig populært her i huset. Det starta med at Oliver "lånte" mine solbriller litt. Og det er vel ikke overraskende at de ikke var særlig brukelige etterpå.


Mor var snart nede og kjøpte nye solbriller til hele gjengen.



Værmeldingen lover meg mye fint vær til uka, så da blir det utejobbing på mor :)


Åja, hvis du nå kikker inn på denne bloggen, så har jeg passert 100 besøkende denne uka :)

lørdag 19. juni 2010

Snart sommerferie

Nå er det knapt 24 timer til jeg har ferie :) Tenkte tidligere at det kanskje var litt tidlig å starte ferien, men nå kjenner jeg at jeg gleder meg til imorra kl 14.

Jeg blir den første her i huset som får nyte sommertida fullt. Jeg skal kose meg hjemme i over en uke, før mann og barn følger mitt eksempel og tar sommerferie de og. Så hva i alle dager skal jeg finne på disse dagene :)

Ingen fare, jeg har noen maleprosjekter på gang:


Her er det ene prosjektet som trenger et strøk maling. Denne lekestua ble bygd i fjor, men vi kom aldri lenger enn til å få malt det ene strøket..


Det er en stund siden dette bildet ble tatt (men har ikke fått tatt noen nyere enda) Dette er en ute-stue med tre vegger. Alle veggene er nå oppe, så jeg var så heldig og fikk lov av min mann å male dette tilbygget også, hvis tiden strakk til :) Vi mangler vel egentlig et strøk maling på garasjen vår også.. Så jeg håper virkelig at det blir mye fint vær de neste par ukene :)

Hiver også med noen bilder som ble tatt av ungene, samme dagen som jeg var ute og knipsa lekestua og bua. Tror dette var en av de første virkelig fine dagene vi hadde i mai.. Antagelig samme dagen som Elias slutta med bleie i ca 15 min :)



fredag 18. juni 2010

Ny along med kluter :)

Da det ble så stille i den klutalongen jeg er med i, ble jeg med i norge123, i gruppa kluten :) Der fant jeg mange flotte kluter jeg kan tenke meg å strikke, men som jeg ikke har tid til akkurat nå.. jaja.. oppskriftene er nå lagra på pc'en til jeg plutselig får bedre tid.. Blir spennende å se når det blir, men gleder meg i hvertfall allerede.

En av administratorne, starta der en klut along som gikk over 8 dager. Hver dag kl 12 kom det en ny del av mønsteret på kluten. Dette var veldig gøy, og man ble jo hekta på dataen i 12 tiden hver dag (eller rett etter jobb, for min del)

Jeg vet ikke om hun kommer til å legge ut flere slike mønstre, men denne ene som ho la ut likte jeg ihvertfall veldig godt. Det ble ikke det beste bildet, men kluten ble veldig fin. Den er strikket i stork, fra dalegarn. Den ble veldig myk og god, nesten litt for myk. Jeg må nok strikke noen flere av disse. Kan jo bli noen fine små-gaver kanskje..?

torsdag 17. juni 2010

Februar, mars og april - kluter

Jeg har strikka alle "måneds-klutene" krisknits har lagt ut på bloggen sin, men jeg har ikke vært så flink til å ta bilder av de og legge ut her.. I går begynte stabelen (les kurvene + alt som har ramla over kantene..) med mine hobbyartikler å plage til og med meg. Og da har det gått litt for langt for en god stund siden.. Så fant ut at det var på tide å få rydda i "hjørnet" mitt. Da fikk jeg samtidig festet de siste trådene på klutene under, og tatt bilder av de. Bildene på klutene kris har lagt ut, har vært preget av måneden hun har lagt de ut i. De passer derfor egentlig ikke så godt på denne tiden, men de er like gode i bruk, uansett bilde.

Desverre har det vært stille på bloggen hennes den siste tiden, så det kom ingen mønster på kluter ut i mai, og det har heller ikke vært noen aktivitet så langt i juni. Men håper hun kommer sterkere tilbake senere, for det er veldig gøy å strikke etter hennes oppskrifter :)

Hvis noen vil inn og kikke på bloggen hennes, eller finne mønsterene på disse klutene, er det bare å trykke her.


Dette er februarkluten. Tenker hun har tenkt på valentines day når hun designet denne.. Hvis det er vanskelig å se, er det to fugler som sitter på en gren, og over de flyr det er lite hjerte :) Et veldig koselig bilde, uansett årstid, syns jeg.


I mars var det påske, og dette er kluten hun designet da. Det skal forestille en kurv med påskeegg og en påskehare i midten.


Aprilkluten tok litt tid før jeg skjønte hva var (underveis i strikkinga). Men fant ut ettehvert at det må være en dame og en mann som står under en paraply på en regnfull dag. En fin vårklut egentlig.


Bunken min med kluter vokser stadig. Må si jeg syns ikke de ferdigkjøpte klutene er det samme lenger.. :)

onsdag 16. juni 2010

Mai sokken

Det går trått med strikkingen for tiden. Er liksom ikke det som blir prioritert på denne tiden av året. Men prøver nå å få gjort ferdig litt av de påbegynte tingene.. Maisokken ble endelig ferdig i går kveld, og har fått festet tråder og tatt bilder i dag. Resultatet ble veldig bra. Likte mønsteret og syns den satt fint på foten. Sokken er strikket i Silja garn fra Gjestal.


Dette paret var gøy å strikke, men den berømte andresokken tok litt tid. Sokken heter charade. Jeg legger en link til mønsteret her, men det er mulig man må være medlem på ravelry for å kunne laste ned mønsteret. Men hvis dere liker strikking og hekling, er glade i å få gratis oppskrifter og kanskje også designer egne mønstre dere kunne tenke dere å dele med andre, anbefaler jeg å bli medlem på denne siden! Link finner dere på høyre side her inne :)

tirsdag 15. juni 2010

Hjemmebakt brød

Jeg fikk et tips av min gode venninne Nina, om et hjemmebakt brød som hun pleier å lage. Så da jeg fikk ånden over meg her i forrige uke, fikk jeg endelig bakt det. Det var fantastisk enkelt å lage og man behøver ikke å bruke noen form for kjøkkenmaskiner. Jeg blanda bare enkelt sammen alle ingrediensene og helte det i en brødform. Resultatet ble veldig bra, syns jeg. Det er et kjempesunt og godt brød. Men det som er det beste for meg er at dette brødet metter med bare en liten skive. Ingenting kan være bedre enn det, med tanke på hvor liten tid jeg har til å spise frokost om morgenen. :)



For de som måtte ønske å prøve seg på denne oppskriften, finner dere den på ninas hobbyside. Jeg legger en link til oppskriften her. Den er absolutt å anbefale, og jeg liker den godt med cottage cheese og spekeskinke på. :)

mandag 14. juni 2010

Camping, regn og farrisrunden

I helga hadde vi årets første campingtur. Turen gikk til Larvik, så Bjarne kunne sykle farrisrunden i samme slengen. (nei, det var ikke jeg som skulle sykle den!) Vi var vel ikke mest heldig med været, men med godt regntøy led ikke ungene noen nød.





Ungene på lekeplassen på Gon- camping. Selv om det begynte å bli sent da vi kom fram, måtte de få leke litt før leggetid. I helga ble også første gangen vi prøvde å legge alle tre ungene i køyesengene bak i vogna. Oliver var så liten i fjor at han lå foran med oss. Ikke noen braksuksess å legge tre unger på ett rom, men de sovna til slutt.. De blir vel mer vant til denne måten å sove på i løpet av sommeren, regner jeg med.


Å grille pølser hører også med til campinglivet :)

På lørdagen sykla Bjarne farrisrunden. Etter regn hele fredagen, og også det meste av lørdagen, kan jeg ikke engang tenke meg hvordan den løypa må ha sett ut. Men når mannen kom i mål, fikk vi en liten pekepinne likevel..


Her står vi og venter og kikker spent etter om pappa kommer snart..


Akkurat passert mållinja..


Sånn ser man altså ut etter å ha sykla 7 mil i gjørme. Men han kom i mål på imponerende 3:13:13..
Flinke mannen :)