lørdag 21. august 2010

Heavy bakedag

I går var en virkelig stor bakedag her i huset. Jeg begynte med å sette deiger til både rundstykker og til en litt grovere versjon av hornene jeg laget tidligere i uka. Tuva Marie skulle reise en tur til Oslo litt tidlig på ettermiddagen, så greit å ha noe enkelt ho kunne spise før ho skulle dra.

Vi hadde også en hagefest med de nærmeste naboene i går, så lagde en ny type langpannesjokoladekake for anledningen.


Rundstykkene ble ikke tatt bilde av før de var ferdig pakka  i poser og på vei i fryseren. Men de var veldig gode, med litt grovt mel, musli og kesam i.. Oppskriften fant jeg på trines matblogg. Linken til oppskriften er her. Disse kommer ihvertfall jeg til å lage flere av!


Det ble laget dobbel porsjon med horn. Kjekt å fylle litt i fryseren til sultne høstkvelder. De fleste ble med ost og skinke, det er en sikker vinner hos ungene (og mannen). Men jeg liker å prøve litt nytt, så det ble laget noen med rød pesto, chorizopølse og fetaost også.


Jeg er veldig glad i spekemat og fetaost, så disse syns jeg ble gode. Men kan tenke meg å prøve de med grønn pesto og..

Jeg fant en spennende oppskrift på sjokoladekake i langpanne på facebook, hos Elins kaker og andre gøye ting. Jeg hadde den med meg på hageselskapet i går kveld. Jeg fikk mange posistive tilbakemeldinger på den, så legger den ut her. Det ble gjort noen små endringer underveis, selvsagt :) Legger det også til i oppskriften.

Saftig og god sjokoladekake

10 dl hvetemel
1 ss natron
150 g smeltet margarin
3-4 ss kakao
6,5 dl sukker (jeg brukte 3,5 dl, og syns den ble søt nok)
7,5 dl kulturmelk

Bland det tørre sammen først. Tilsett væske og bland godt. Stekes på 175 grader i 20 - 30 min.

Glasur:
200 g smeltet margarin
1 pk melis
1 ts vaniljesukker
1 ss kaffe
3 egg
4plater kokesjokolade, 3 lyse og 1 mørk (jeg leste feil og tok 3 mørke og 1 lys, men det ble godt det og)

Smelt smør og sjokolade sammen. Visp godt sammen med en gaffel for å unngå klumper. Glasuren skal på kaka mens den er lunken.
Jeg klarte ikke med mine beste evner å legge all glasuren på kaka. Tenker halv porsjon med glasur hadde vært nok. Men det er jo selvsagt smak og behag.

tirsdag 17. august 2010

Jeg er en vinner! :)

I Grimstad har turistkontoret hver andre uke i sommer lagt ut en ny sykkelpost som vi kan sykle eller gå for å finne. Det har vært veldig gøy å sykle etter disse postene. Hver gang har vi fått en "kode", som vi har sendt på mail til gristad turistkontor, for så å være med i trekningen av forskjellige gevinster. For min del har det vært turen som har vært målet, men noen av postene har jeg også husket å sende inn svaret på. Og i dag fikk jeg en mail om at jeg hadde vunnet 1. gevinsten til en av postene!

Veldig positivt overrasket fikk jeg et sett med sykkelbriller i hendene da jeg dro ned for å hente gevinsten min :)




Brillene kom i en oppbevaringseske som også inneholdt pussefille. Brillene hadde også et sett med orange og et sett med blanke brilleglass i tillegg til de mørke solbrilleglassene. Og det beste av alt var at de satt helt perfekt på.

Det eneste som er litt ironisk er at jeg selvsagt akkurat har investert i et par sykkelbriller selv. Men disse hadde flere par brilleglass enn det paret jeg har fra før.. Og det er sikkert ikke dumt å ha to par, for meg som er så flink til å legge ting fra meg på et lurt sted.. :)

Oppvaskkluter

Etter å ha strikket innflyttingskluter til Silje, falt jeg litt for ideen om oppvaskbørster med matchende hjemmestrikka kluter. Akkurat nå har det blitt 2 børster og til sammen 5 kluter.



Klutene har en str på 25 x 27 cm. Jeg har strikket de litt lengre enn bedden, for de har en tendens til å strekke seg når de blir brukt. Tenker dette blir noen søte sett til salgsmessa vi skal ha i november :)

mandag 16. august 2010

Nå er det høst

I dag våkna vi opp til litt mer enn en mild bris, som etterhvert gikk over til å bli en ordentlig regntung høstdag. Litt fasinerende også, at det er dette været akkurat i dag. For hos oss slår virkeligheten og hverdagen til i dag. Bjarne pakka med seg jobben og dro på tur til Haugesund. Så nå er det bare å begynne å venne seg til å stå opp virkelig tidlig, slik at alle kommer seg dit de skal til rett tid på morgenene.. Jeg har i utgangspunktet fri også denne uka, men skal innom jobben to dager likevel. Må jobbe inn litt så jeg kan få fri når tvillingene til Jenny skal døpes. Som tante, har jeg veldig lyst til å være med den dagen! :) Jeg tok også farvel med ei venninne som imorgen tidlig vender nesa hjem igjen til Houston, hvor ho og familen skal bo et år til. Gleder meg allerede til dere kommer tilbake neste sommer Hilde! Men ønsker dere selvsagt god tur over og håper dere får oppleve masse spennende også dette året :) Og bare vent, når dere kommer tilbake skal jeg være like god i zumba som deg! :)

Men tilbake til regndagen. Jeg bare måtte ta med meg kameraet ut og knipse litt bilder. De første bildene er tatt av tørkesnora vår. Regndråpene lå fasinerende tunge akkurat der.



Fikk også fanga noen regndråper på bladene i hagen.


Med høsten kommer også "husmorfølelsen" tilbake. Og selvfølgelig kom den akkurat da jeg skulle til å begynne på middagen (alene med de tre små). Så da ble det satt deig samtidig som middagen ble lagd. Og mens ungene spiste, kjevla mor ut 32 ost- og skinkehorn. Litt småhektisk kan man vel si, men det er bare å benytte seg av bakegleden når den kommer :) De ble seende litt "så som så" ut, for alt skjedde jo på en gang hjemme hos oss i dag. Men smaken var god, og det er jo det som betyr noe!


Sammen med ostehornene står noen roser som jeg fikk av ei venninne som takk for at jeg "passa" jentungen hennes noen timer mens ho var på jobb idag. Egentlig er det bare en fordel å få inn to bestevenninner på 7 år, fremfor å ha en liten masekopp på 7 år alene. Så føler ikke helt det var noen jobb å ha ei ekstra her i dag, men blomster er alltid koselig, og det lyser opp i det ellers grå været.

Horna tok vi med oss til tante Rikke, i den nye leiligheten ho deler med min bror.


Grunnen til at det ble nettopp horn som ble laget i dag, må jeg takke min gode venninne Torunn for. Jeg begynte plutselig å tenke på de gode horna jeg fikk servert en gang jeg var på lunsj hos henne.. Varme tanker til deg, vennen!

Jeg begynte å søke litt på nettet for å finne en oppskrift på horn, men jeg fant ikke (ometrent med en gang) en oppskrift med egg i. Jeg syns det er så godt med egg i gjærbakst, så da finpussa jeg likegodt på en oppskrift for å få akkurat de horna jeg ville ha. Jeg har tatt utgangspunkt i denne oppskriften, og den virker veldig enkel og er helt sikkert veldig god. Men jeg skriver nå ned min variant også, hvis noen får lyst på ferske oste- og skinkehorn når høstmørket slår ordentlig til :)

Ost- og skinkehorn

ca 500 g hvetemel
ca 400 g sammalt hvete fin
1 pk tørrgjær
7 dl melk
2 egg
1 ts salt
en dæsj olje, 3-4 ss

revet ost
1 boks bogskinke, kuttet i terninger

Bland mel, gjær og salt i bakebollen. Varm opp melk, ha i eggene og hell over melet. Tilsett litt olje. Eltes sammen. Forhev i ca 30 min. Del deigen i 4 deler, som kjevles rund. Deles videre i 8 pizzastykker. Strø på ost og skinke og rull sammen. Etterheves ca 30 min og stekes på (varmluft) 175 grader i ca 15 min. Jeg pensla med egg. Og det er jo fullt mulig å strø på ost oppå hornene også, men jeg hadde litt ekstra inni istedet :)

 

Nytes gjerne med en varm kopp kakao.. mmm

søndag 15. august 2010

Mer kakebaking

I går var jeg og Bjarne i bryllup. Det var hans kusine og mannen, som også er et vennepar av oss, som giftet seg. Til dette bryllupet bakte jeg to kaker. Oreokake og troikakake. Jeg kom plutselig på da vi skulle bære inn kakene til bryllupet, at jeg burde ta et bilde av de for å legge ut her.. Bilder ble det, men tatt i full fart, så det ble ikke helt forsidebiler da..


Troikakake har jeg lagt ut oppskrift på tidligere. Legger en link til seden her:) Denne gangen hadde jeg ikke delfiafett i sjokoladen på toppen.


Oreokake florerer det av oppskrifter på på nettet. Men den jeg falt for, og som alle jeg har servert den til også har falt for, er den jeg fant på trinesblogg. Den smaker rett og slett himmelsk. Jeg mener å tro at kakene mine falt i smak, også i bryllupet i går, for begge kakene forsvant :)

Åja, og til dere i gruppa mi som følger litt med her: Jeg klarte det ene målet mitt.. Bare se her :)


Ha en flott søndag alle sammen!

tirsdag 10. august 2010

Daftø og grenserittet

Da har vi vært en liten tur over grensen med vogna for å se Bjarne sykle grenserittet. Vi hadde samtidig noen netter på Daftø, så det ble en liten tur av det.


Her er noen bilder fra "den store lekeplassen", og de har helt rett. Det er veldig stort og flott der. Vi har bodd der noen ganger, både i campingvogn og i hyttene de har der. Link til hjemmesiden deres er her hvis noen vil se mer :)


Ungene storkoste seg også utenfor vogna.

På lørdagen var vi tidlig oppe og klare for å se pappa sykle de 8 mila fra Strømstad til Halden. 


Det er bestemor som står til høyre for ungene og passer på at de ikke beveger seg ut i løypa. Det var ikke fritt for at de prøvde seg på det noen ganger..


Bestefar holder Oliver opp så han kan se bedre. Kjekt å se de sykle fort forbi.


Her kommer pappa susende forbi, den siste bakken før mål.


Oliver bryr seg ikke så mye om at pappa er skitten etter turen. Han vil opp til pappa likevel :)

Det er rart med det, man blir litt gira av å være med på disse turene. Og det er ikke fritt for at også jeg får lyst til å klare å gjennomføre et ritt. Har vel egentlig allerede bestemt meg for at jeg har tenkt å være med på birken neste år. Jeg velger nok fredagen, jeg da. Ikke så mye styr rundt den dagen :) Men det er like fullt 9 mil, så det er bare å legge seg i hardtrening.. 

Jeg så at Skrablera hadde registrert seg på bloggurat.. Så da ville jeg og :)

Nå har jeg registrert meg på Bloggurat.