onsdag 29. september 2010

Kake til en 18 åring..

Min bror sin samboer ble 18 år i dag. Dette må feires! Siden de begge jobber mye, har hele familen tilbudt å hjelpe litt til, sånn at vi kunne få pressa ca 20 personer inn i leiligheten deres. Alt gikk kjempegreit, og vi fikk egentlig god plass til slutt :) Jeg påtok meg selvfølgelig å hjelpe å bake kake :) Oreokake var bestilt fra tidligere, da dette er en av Rikkes (bursdagsbarnets) yndlingskaker. Legger ikke inn noen bilder av den kaka igjen, det er allerede bilde og link til oppskriften på bloggen fra tidligere. Men hvis du noen gang skal lage en kake med wow effekt på smak, bare MÅ jeg anbefale denne oppskrifta. Det var mange kaker på bordet idag, men oreokaka var nesten helt borte da vi forlot festen..

Men jeg måtte jo selvsagt prøve meg på noe litt nytt også. Og hva passer best til en 18 åring (når foreldrene og mange barn er tilstede)? Jo det må vel være en veske det da.. Alle jenter (tror jeg) er opptatt av veska de skal ha med seg overalt. Resultatet ble denne kaka:




Jeg er veldig fornøyd med kaka. Jeg har gjort alt selv denne gangen, til og med farga marsipanen, trilla den ut og lagt den på :) Inni kaka er det veldig enkelt; ferdig muffinsmiks, en mørk og en lys. Mellom lagene har jeg lagt vaniljekrem, under marsipanlokket har jeg pisket krem med vaniljekrem i. I utgangspuntet ble kaka laga for utseende, men smaken var virkelig ikke verst den heller.. Kanskje jeg til og med kommer til å bruke ferdig kakemix flere ganger..

Jeg hadde lyst å ha med en bukett til bursdagsbarnet. Men ikke en vanlig en, denne er laget av marshmallows dyppet i sjokolade og kakepynt.


Til slutt er det et bilde av bursdagsbarnet, med gaven fra oss :) Ingen 18-åringer i vår familie får pengene sine på normal måte. Ideen med å legge 5'ere i en ramme er min kjære manns. Men pengene ble nok godt mottatt, uansett form :)

fredag 24. september 2010

Høststemning og hemmelig venn

Nå er virkelig høststemninga kommet inn i huset. De siste kveldene har stua vært opplyst av levende lys. Liker høst-tida veldig godt og når jeg nå sitter og ser utover stua, skjønner jeg veldig godt hvorfor.


Denne helga er målet mitt å få festa trådene på resten av de ferdige arbeidene mine, og å få dampet alt sammen. Har fremdeles en del ting liggende som jeg gjerne skulle få lagt ut her.

Men i dag fikk jeg en pakke i posten av min hemmelige venn i trådsnella (på norge123.no). Masse herlig bomullsgarn. Noen av nøstene passa perfekt til noen prosjekter jeg har i hodet. Så det blir spennende å se om jeg får festa tråder likevel denne helga.. Fingrene klør etter å jobbe med alt det nye garnet..


Ønsker alle en riktig god helg! :)

onsdag 22. september 2010

Kosemat til styremøte

I dag har vi hatt styremøte med Grimstad og omegn husflidslag. Siden jeg har vært hjemme alene med ungene denne uka, ble møtet holdt hos meg. Veldig greit egentlig. Da får man en liten push til å få rydda litt :)

Jeg syns også det er litt koselig å lage til noe når man får besøk av 7 damer :) Resultatet ble; tortillalefser med spekeskinke, grove muffins med fetaost og soltørka tomater, og hjemmelaga maryland cookies.


Hvis noen har lyst å lage noe av dette, legger jeg med oppskriften på de forskjellige tingene under :)


Tacolefse med spekeskinke:

1 pk tacolefser. Jeg kjøper first price sine på kiwi, syns de egner seg best da de holder seg myke.
Philadelphia ost
Spekeskinke, jeg liker Stranda
Ruccolasalat
Paprika

Varm lefsene litt i microen. Smør med kremosten og legg på litt ruccolasalat. Legg på spekeskinke (bruker en og en halv stranda skinke på hver lefse). Legg på to/tre strimler med paprika og rull sammen. Lefsene deles i tre og legges klar på serveringsfatet. Går fint å lage disse tidligere på dagen (og dagen før tror jeg. Bare dekk med plast og legg i kjøleskapet)


Muffins med soltørka tomat og fetaost (dette er en ganske stor oppskrift)

300 g sammal hvete fin
450 g hvetemel
3 ss bakepulver
3 ss sukker
1 pk revet mozzarella ost
en dæsj (ca 100 g) revet gulost
6 egg
15 ss olje
3 1/2 dl melk
150 - 200 g soltørka tomat, hakket
150 - 200 g fetaost, delt i ganske små biter
2 ss oregano
litt salt

Bland det tørre for seg og det våte for seg. Bland lett sammen. Fylles i muffinsformer.
Stekes på 180 grader i ca 10 -15 min.


Hjemmelaget maryland cookies

125 g margarin
1 dl hvit sukker
1 dl brunt sukker
1 egg
200 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
1 plate mørk kokesjokolade, hakket (kan bruke mer altså)

Smør og sukker røres hvitt. Rør i egg. Sikt i vaniljesukker, natron og mel. Rør i sjokolade
Stekes på bakepapirkledd plate. 180 grader i 10 min.

Bursdagskort

Den eksposjonsboksen/ kortet jeg lagde til dåpen til tvillingene var så gøy å lage at jeg fant ut jeg måtte prøve meg på å lage en til. En av mine beste venninners datter, ble på mandag allerede 1 år.. Og vi var med å feira dagen på søndagen. Jeg føler meg veldig som en tante for denne jenta så jeg hadde lyst å lage et fint kort til ho. Følte det var litt lettere å lage dette kortet, sikkert siden jeg nå har fått litt trening. Og denne gangen fikk jeg lokket til å passe helt perfekt!





Her finner dere siden til dåpskortet jeg lagde tidligere og der finner dere også linken til kreativ hobby sin side som viser fremgangsmåten :)

fredag 17. september 2010

Septembersokken

Sommeren fløy forbi uten at jeg hadde lyst å strikke sokker.. Junisokken fra knitalongen fikk jeg laga tidlig i sommer, men har enda ikke fått festa trådene på den.. hehe.. Men da septemberens mønster ble lagt ut, falt jeg så for mønsteret der at jeg valgte å strikke den før evt juli og august- sokkene. Det er noe med det, at det er lettere å få ting unnagjort hvis det er noe man virkelig vil. Og sånn er det med strikking også. Juli og august mønsteret sa ikke pang hos meg.. men kanskje jeg får mer lyst å strikke de etterhvert. Akkurat nå har jeg lyst å begynne på sokker med "marius mønster". Skal selvsagt legge ut bilde her når de er ferdige :)

Men her er ihvertfall bilde og en link til årets septembersokker.


Har strikka sokkene i Silja garn, på pinne nr 3. Likte veldig godt mønsteret, og i følge modellen (mamma) satt de godt på foten. Syns kanskje tåa ble snurpa litt vel fort sammen, men håper det retter seg litt ut når jeg får dampa de. Disse havner i salgsbunken til julemessa, for de er i str 39, så er litt for store til meg.

I dag har vi hatt et nydelig vær. Så fint at vi har kunne samles noen familier ute i hagen vår til vafler nå i ettermiddag. Ungene storkoste seg, og fikk absolutt løpt fra seg litt energi. Da barnetv begynte var de slitne begge guttene.



Vet at flaske og tutkopp er kjempefy når ungene begynner å bli så store som mine. Men så godt det ser ut, en sjelden gang å få sjokolademelk på flaske, ligge under et pledd på sofaen og se på barnetv.. Lurer nesten på om jeg har lyst å gjøre det samme ikveld.. Bare med varm sjokolade..

Ha en flott fredagskveld!! :)

tirsdag 14. september 2010

Nålputer

Jeg har strikka en del kluter de siste årene. Men jeg har gjerne strikka kluter med mønster, og da har det blitt igjen en rest av hvert nøste. Jeg kaster ikke garn.. ihvertfall ikke så lenge det er fullt brukelig! Sånn er det bare. Og det bærer hobbyrommet mitt preg av. Men det er heller sjelden jeg får brukt opp garnrestene. Så da jeg så disse nålputene på krisknits blogg, for lenge siden, sa jeg til meg selv at sånn en skal jeg lage en gang. Det tok sin tid, men endelig har jeg begynt å få kontroll på bomullsrestene mine :)


Dette er de tre første i samlingen. Men jeg har enda masse garn, så det blir garantert noen flere :) Jeg har en del rester av knapper også, så det ble sydd en på toppen av hver pute. Jeg tenkte at de to "en etasjes" putene skulle gå til bøttelotteriet på husfliden i november. Den siste havner i min salgsbunke. Det vil se litt stusselig ut med bare den ene, så den må nok få noen søsken ja :)


mandag 13. september 2010

Kaker

Jeg har ikke fått festet trådene på alle tingene jeg har lyst å legge ut her, og har ikke helt motivasjon til å gjøre det i kveld. Jeg tenkte derfor at jeg kunne legge ut noen bilder jeg har liggende av noen kaker jeg (og Bjarne) bakte før jeg startet denne bloggen. Jeg er veldig glad i å bake, og begynner å se fram til de bursdagene som kommer. Kjenner hodet begynner å kverne på hvordan jeg skal dekorere kakene.


Den første kaka her, er dåpskaka til Oliver. Jeg blir sjelden imponert over kjøpes-marsipankakene, så vi fant ut at vi heller ville bake den selv. Vi kjevler alltid ut marsipanlokket selv. Syns det smaker bedre enn ferdig-lokkene.


Da Tuva Marie ble 6 år, måtte hun ha en skikkelig prinsessekake :)


Da Oliver ble 1 år, fikk jeg beskjed av Bjarne om at det holdt med å lage en kake.. Dette er bare en kake, det kan alle se :)

Vi satt i går med den neste som fyller år. Rikke, samboeren til lillebror. Ho blir 18 snart og lurte på om jeg ville lage en kake på dagen hennes :) Lurer på hvordan den kaka bør se ut.. Åpen for forslag! Hvis ikke har jeg en tanke.. hvis jeg bare får den ned på kakefatet..

søndag 12. september 2010

Dåpskort

I dag har vi vært i dåpen til mine tantebarn. Dåpsgaven har vært i hus i lange tider, for min mann hadde en bestemt mening om hva han hadde lyst at de skulle få. Deilig å slippe å tenke på det rett før dåpen, for plutselig er dagen der. Men kortet er gjerne et annet kapittel.. Jeg har alltid så lyst til å lage selv, men så ender det gjerne med at jeg må kjøpe likevel. Denne gangen hadde jeg bestemt meg (igjen) for å lage et selv. Jeg hadde til og med funnet inspirasjonskilden..

Så til tross for at jeg endte opp med lumbago, også kalt hekseskudd på fredagen, karra jeg meg opp på hobbyrommet mitt for å lage dåpskortet til tvillingene. Det ble kanskje valgt noen kjappere løsninger enn jeg egentlig hadde tenkt. Men jeg er veldig fornøyd med resultatet, og er også veldig stolt over å faktisk har klart å lage dette kortet.

Det er vanskelig å fange kortet på bilder, men har gjort et forsøk.



Kortet er laget som en boks. Når du tar av lokket, folder det seg ut tre lag med "vegger". Alle tre lagene er dekorert med forskjellige farga ark, bilder og stempler. I midten av boksen står en liten hilsen fra oss.

Det var i bloggen til min venninne Nina jeg først så denne typen kort. Det er også laget en forklaring på framgangsmåten her.

Må bare legge til at dåpsbarna var helt nydelige og oppførte seg eksemplarisk i hele dag :) Stor hilsen til Jenny og takker for en flott dag!

lørdag 11. september 2010

Ny sofa

Det er alltid gøy med nye møbler. Men jeg setter nå ekstra pris på når man kan "arve" en "like god som ny" sofa fra svigers :) I går ble det full flyttesjau av sofaer hjemme hos oss. Den gamle sofaen vi hadde på lofstua ble flyttet ut i lekestua (for en kort stund).



Den gamle sofaen vi hadde i stua skulle opp på loftstua.



Og den nye skinnsofaen vi hadde fått skulle inn i stua.



Mye sofa dette her.. Men er veldig fornøyd med den nye skinnsofaen vår :) Har prøvesittet/ligget den, og funker veldig bra!

Sånn ca sånn ble det i stua med den nye sofaen på plass:

fredag 10. september 2010

Pay it forward

Her i vår ble jeg frista av Ingrid til å bli med på pay it forward. Det vil si at jeg i løpet av det neste året skal få en hjemmelaget gave av henne. Videre gir jeg muligheten til tre andre som kan få en gave av meg :) (og som da må fortsette dette på sin blogg).


REGLENE ER SOM FØLGER:
De tre første som skriver en kommentar på dette innlegget
vil i løpet av de neste 365 dagene få en gave fra meg.
Og til slutt så må du lage et tilsvarende
innlegg og sende gave til de tre første
som svarer på ditt innlegg.



Da burde det komme en liten presang i posten til dere om en stund.
Og det dere må gjøre er altså å få med tre stykker videre -
som dere sender en presang til. Og så må de --- osv osv.
Snart har forhåpentligvis hele verden fått en liten gave i posten.
Dette MÅ det da bli masse god karma av?

@->->-------------


Altså, ønsker du å være med på dette, legger du igjen en kommentar til dette innlegget. De første tre er de som er med :) Kan ta litt tid før jeg får tre med meg, men plutselig.. Og jeg starter klokka fra den dagen første legger igjen en kommentar :) Send meg gjerne adressen deres på mailen min: s-penny@online.no

torsdag 9. september 2010

Oopsi

Jeg prøver litt innimellom å tenke litt lav-karbo når det gjelder mat. Jeg er ikke så fryktelig glad i typisk fett-holdig mat som bacon osv. Har aldri likt smør på skiva, hopper helst over majonesen og kutter alltid vekk fettranda på kjøttet. Så det sier seg vel selv at jeg ikke passer helt inn blant de som kan leve kun av denne dietten. Men hvis jeg har forstått det riktig, er hovedpoenget å ikke blande karbohydrater og fett for mye. (det er det som legger seg på mage og lår?) Jeg starter gjerne dagen med grove kornprodukter som weetabix, havregrøt eller grovt brød. Og der er jo selvsagt knekkebrøda jeg har vist i et tidligere innlegg :) Men jeg har i det siste lært at det ikke egentlig er så lurt å proppe kroppen full av karbohydrater på kveldstid.. Så det hender jeg prøver å lage noe uten karbohydrater sånn innimellom. Da har jeg flere ganger blitt inspirert av lena beatrice, som har en egen blogg om lavkarbo. Link til hjemmesiden hennes er her.

Her den ene dagen fikk jeg lyst å lage Oopsi, som er en slags lapper laget i ovnen.

Oppskrift:
3-4 eggehviter
3-4 eggeplommer
100 g kremost
1/8 ts bakepulver

Bland eggeplommer og ost. Bland i bakepulver. Pisk eggehvitene stive og vend inn osteblandingen. Lag ca 7 oopsi (lapper) på bakepapir og stek på 150 grader i 10 min.


De smaker naturlig nok litt egg. Men med litt skinke og ost (pluss evt litt krydderost) smakte de veldig godt. Jeg ble passe mett av to av disse, og så føltes det som litt ekstra god kveldsmat. Absolutt å anbefale!


Tror Lena nevnte på nettsida si at det kan være lurt å oppbevare disse i en papirpose (jeg la de i matpapir). De holder ikke så mange dagene, men det er ikke noe problem ;)

onsdag 8. september 2010

Ny VM-2009 "look a like" lue

Ei venninne på jobben likte veldig godt den forrige vm-lua jeg lagde i juni, og la inn et ønske om en lik lue i ltt lysere farge. Sommeren var ikke helt riktig tid å strikke lue på. Men nå er den ferdig, og levert :) Tenker jeg blir nødt å lage et par til av disse før salgsmessa vår i november.

Tuva Marie måtte igjen stille som modell, men tror ho syns det er helt greit :)



Luer er så smått begynt å komme fram på hjemmebane også. Det merkes både i hals og hode at det er høst nå. Det er godt de minste er glade i luer, og gjerne vil ha noe på hodet, uansett vær. Syns vi har hatt nok sykdom i huset nå, så det er bare å kle seg godt fremover, så vi holder oss friske utover høsten

Jeg har også mye mer å vise frem, av både strikking og annet, så det er bare å følge med! Skal prøve å oppdatere litt her inne fremover. (Har ikke gått i hi, Eldbjørg! Det er nå mot høst og vinter jeg stikker nesa godt fram! :)

tirsdag 7. september 2010

Joda, han sykla birken også!

Selvfølgelig var vi avgårde til både Rena og Lillehammer siste helga i august. Bjarne, en kompis av han, og meg :) Jeg var bare med som sjofør i år, og med det været som var den helga, føltes ikke det så dumt. Jeg har bestilt litt bedre vært til neste år, da har jeg planer om å presse meg gjennom de 9,4 mila gjennom skogen fra Rena til Lillehammer jeg og :) Må trene litt det neste året, for er litt konkuranse-jente.. Vil liksom ha et ok resultat når jeg først gjennomfører.. :)

Jeg sto på sidelinja et lite stykke fra mål, med kameraet klart i evigheter (føltes det som i det været). Akkurat der jeg sto, var det blitt veldig sleipt og glatt etter mye regn og mange syklister. Jeg ble derfor veldig opptatt av å se på alle som falt, så plutselig var Bjarne sykla omtrent forbi meg.. Dette bildet var alt jeg klarte å knipse av han..


Takket være birken sine hjemmesider, har jeg likevel noen flotte bilder fra turen å vise fram.




Tror Bjarne var fornøyd med årets resultat også. Han ble nr 2 av gutta fra Grimstad Sykkelklubb, kun slått av kompisen, Rune ;)

mandag 6. september 2010

Babygave

For et par-tre mnd siden, fikk min kusine en søt liten atpåklatt :) Jeg og mamma gikk sammen for å fylle en liten pakke til den lille gutten. Litt kjøpt og litt strikka fra oss begge. Merker det er ekstra stas med babyer nå som jeg er ferdig selv og gaver har jeg alltid likt å gi. Så det var nesten vanskelig å begrense seg da vi var ute og shoppa :) Ole brumm serien fra hm liker jeg veldig godt selv, og har kledd mine egne gutter opp i alt jeg har kommet over.


Jeg strikka et nytt sett med små babykluter til den lille. Syns de er så søte, så benytter enhver anledning til å få gitt vekk et sett :)


Mamma er veldig flink til å strikke, og det var ho som "pressa" meg til å strikke mine første små babyplagg da jeg venta Tuva Marie. Har takka ho mange ganger i ettertid, for nå er det nettopp strikketøyet som roer meg ned etter en stressa dag. Mamma strikka denne nydelige dressen, som også tok turen til skien og den lille babyen.


Her er et bilde av den samla pakken vi lagde til. Vi var veldig fornøyde med resultatet begge to, og tror også mottakeren var fornøyd med gaven. :)