torsdag 20. januar 2011

Setesdalssokker

Nå har Nina mottatt sokkene jeg sendte henne tidligere i uken, så da kan jeg legge ut noen bilder av de her også. Jeg har tidligere kalt denne typen sokker for marius-sokker, men jeg har i det siste skjønt at det er jo egentlig setesdalsmønsteret som er brukt på disse sokkene. Uansett, jeg syns de er fine likevel jeg.

Det er litt vanskelig å vite størrelsen på sokkene man strikker, når man strikker på frihånd. Jeg er ikke så god på "lengde- og breddesyn". Men heldigvis har jeg unger i alle aldre (føles det som), så jeg bruker veldig ofte deres føtter som mål.

Sokke-eierne bor i Halden, så det er Tuva som er modellen. Sokkene passa helt perfekt til henne, så da skulle de passe ganske bra til mottakerne også :)





Jeg har strikket sokkene i farger jeg tror de liker godt. Og etter det jeg har hørt, falt sokkene i smak hos ungene. Ingenting varmer en strikkers hjerte mer enn unger som ønsker seg hjemmestrikka sokker :)

Oliver er alltid på pletten når kameraet kommer fram. Og det var ikke greit at det kun var Tuva som skulle prøve sokker - og bli tatt bilde av. Så han dro fort av seg sine egne sokker, og gav meg klar beskjed om at han også skulle være sokkemodell. Jaja, de passa kanskje ikke perfekt til han, men en søt modell er han ihvertfall :)




Som dere sikkert skjønner, er jeg og minsten hjemme i dag også.. I dag har vi hatt en svipptur på legekontoret, bare for å forsikre oss om at det ikke er en bakteriell infeksjon som raser gjennom kroppen hans. Godt å få det utelukket ihvertfall.

Ønsker alle en flott dag!

onsdag 19. januar 2011

Dukkekjole

Fridagen min gikk over i en natt med svært lite søvn. Sånn plutselig lå nemlig minsten og bada i feber.. Så nå har vi dag to hjemme jeg og han. Syns formen hans virker stigende heldigvis, for da de to største skulle på skole og i barnehage idag, satt Oliver i trappa med vottene og lua i handa, og ville være med de :)

Matlysten har heller ikke vært den beste, så pappa fant frem en pose med boller (rester av lunsjen hans i går, er jeg redd) og mamma fylte "flaska" med sjokolademelk. Så nå sitter han og ser på disney playhouse, mens mamma oppdatterer seg på nettet..



Han er litt slapp i øynene enda, men feberen er absolutt på vei ned. Så vi satser på jobb og barnehage igjen i morra. (leser du dette Cecilie:)

Tuva Marie fikk blant anna en liten barne-symaskin av mine foreldre til jul. Jeg er ikke noen mester på symaskiner, så den har blitt stående hos bestemor. I helga hadde Tuva en natt hos de, og da kunne de ta frem maskinen i ro og fred og prøve seg litt. Og ho kom hjem med en søt liten kjole til dukka si. Jeg er riktig imponert, både over at denne lille symaskinen virka, og over at mi lille gulljente (sikkert med en god del hjelp) klarte å lage en så søt kjole, med blondekant og alt :)



Dukka virker fornøyd ho også..

mandag 17. januar 2011

Det er min dag i dag..

Og en fin dag har det også vært. Sol ute (en smule glatt da), fri fra jobb etter en heller hektisk arbeidshelg og god lunsj og "feiring" hos ei venninne. Dagen kan ikke bli bedre enn det, tror jeg..

Eller.. det er 20% på alt garn på sparkjøp i januar, så jeg kjøpte meg selv en ekstra liten bursdagsgave der :) Så Ingrid - nå blir det ny runde med strikking av luene dine :) Det er stadig flere som ønsker seg en slik lue, så der har du virkelig truffet blink på oppskriften.
For de som lurer på hvilke luer jeg prater om, har jeg lagt ut bilder i flere tidligere innlegg. Men jeg har strikket et par nye i det siste, så kommer til å legge ut nye bilder, med link etterhvert. (Var bare så dum å gav de vekk før jeg fikk tatt bilde, så må hanke inn vedkommende igjen..)

Selv om jeg har hatt lang ferie fra bloggen, har jeg ikke kutta helt ut håndarbeid. Noen sokker og luer har det blitt. Min venninne, Nina, får i disse dager tilsendt et par sokker hver til sine to barn. Bilde av de drøyer jeg litt, så ho får sjanse til å se de først :) Og luene, de må jeg som sagt få "låne" tilbake så jeg får tatt bilder.. Men Tuva Marie har også fått seg et par nye ullsokker.




Disse sokkene er strikket i babygarn, på pinne 3, så er tynne nok til å kunne brukes i skoa. Jeg vet ikke om det kommer så godt frem på bildet, men de er strikket i flerfarga rosa med hvite effekter. Videre er hæl og tå strikket i rødt.. Hehe.. fargene er det ene og alene Tuva som har plukket ut, av restehaugen min. (som er veeldig stor akkurat nå). Hun har også vært med å "designa" sokkene sine. Så det var ei fornøyd jente som kunne ta på seg et par ferdige sokker etter skolen i dag :)

Nå skal jeg sette meg ned og nyte den siste timen av min dag :)