tirsdag 22. februar 2011

Hjerteillusjon

Jeg hadde litt garn til overs etter at jeg strikka morsdagsklut til mamma og svigermor, og siden jeg har bestemt meg for å bli kvitt litt restegarn, måtte jeg finne noe å strikke av restene. Jeg falt fort for denne hjertekluten. Det som er litt stilig, er at rett ovenfra ser det nesten bare ut som om det er strikket annehver omg med hvit og blå, men på skrått kommer det fram et hjerte :) Oppskriften var på tysk, så det er ikke mye jeg skjønte av det, men siden jeg har strikket illusjonskluter før, kjente jeg igjen strikkemåten etterhvert. Jeg la opp 10 masker mer enn det sto i oppskriften og strikka den noen omganger lengre, og da ble størrelsen veldig fin. Jeg laget også en kant på sidene som det er gjort på denne kluten. (man må være medlem av ravelry for å laste ned denne oppskriften). Kluten ble ferdig til valentine, og det passa jo bra. :)



De siste dagene har vi igjen blitt nødt til å sitte inne og se på snøen som laver ned.. Begge guttene har hatt en ny bøyg med feber og litt oppkast. Men etter noen timers søvn i går, ble det litt kjedelig en liten stund å bare skulle slappe av. Så mor tenkte det kunne være greit å sette de til litt nyttige oppgaver. Som å vaske kjøkkeninnredningen.. hehe..



De var veldig ivrige i noen minutter,hadde egen bøtte og skylte og vrei opp klutene selv.


Etterpå var det helt klart at jeg likegodt kunne vaske gulvet på kjøkkenet. :) Det synes så vidt på bildet over at buksa til Oliver også trengte en tørk etter vaskinga.

I dag har vi vært hos øre/nese/hals- spesialisten (igjen). Det ser visst ut til at han har lyst til å fjerne noen polypper eller de falske mandlene til Elias. Men da vil han antagelig høre litt bedre, og mest sannsylig ikke være så mye syk vinterhalvåret. Den delen høres veldig fristende ut!! 

mandag 14. februar 2011

Bursdager, morsdag, valentine - og endelig ferdig med siste lua!!

Da er en koselig helg, med en blanding av litt ekstrajobbing og masse feiring over, og sitter sliten og nyter roen i huset før kveldsvakt i kveld.

Bursdagsfeiring av meg og mannen ble utsatt for to uker siden, siden hele familien lå i influensa.. hehe.. men denne helga var alle friske, og det var fullt rundt bordet til middag. :)

Jeg og ungene har tidligere prøvd oss på en type muffins med overrsakelse inni. Det var noe som falt i smak, så disse ble leget igjen denne helga.


Det er ekstra godt med kaker, når man har fått så fin hjelp :)


Her legges overraskelsen i muffinsen..


Det var jo morsdag i går, så sammen med den vanlige gaven med noe spiselig til våre mødre, la jeg med en klut til de hver, selvfølgelig med hjerter på, siden det er hjertedagen i dag :)


Eieren av den ene lua som ble gitt vekk uten at jeg hadde fått tatt bilde av den (nevnte noe om dette i et innlegg for en stund siden) hadde fått med seg lua i går, så da var jeg raskt fremme med kameraet og fikk foreviga ho i den fine :) lua. Syns det var stilig med denne fargen.


Jeg var endelig ferdig med lua til mamma også nå. (det var et av prosjektene som ble lagt på hylla da jeg ble syk). Så etter et knips eller to, fikk ho den med seg hjem :)


Nå har jeg ikke planer om å strikke noen av disse på en liten stund (så sant ikke noen flere kommer og ber spesielt om det da) De er greie å strikke, men nå har jeg strikka så mange ev disse at det er andre prosjekter som frister mer :) Men jeg vil gjerne igjen få legge ut link til ingrid sin blogg og til sida jeg fant denne lua. Jeg har begynt å strikke med noe mindre masker, for merker at lua vider seg ut etterhvert. Men et fantastik flott plagg!!

torsdag 3. februar 2011

Er det februar??

Seriøst.. er det blitt februar allerede..?

Hvor er det blitt av den siste uka da liksom..


Uten å overdrive, kan jeg trygt si at jeg har sovet bort en uke. Fra jeg kom hjem fra jobb tirsdag for over en uke siden og frem til godt ut i denne uka, har dagene stort sett bestått i å sove. Sikkert kroppens forsvar mot seg selv, for jeg hadde det ikke mye godt de få timene jeg var 'kontaktbar' disse dagene.

Så det er dette som er influensa. Jeg kan ikke huske sist jeg hadde en ordenstlig en, og vil helst ikke oppleve det igjen heller. Det nærmer seg to uker siden jeg begynte å kjenne at noe var i gjære i kroppen min, og enda kjenner jeg halsen hver gang jeg svelger, hoster så jeg nesten brekker meg til tider og går fast på 4g paracet og rinexin morgen og kveld for å komme meg gjennom dagene. Men i morgen er den store dagen for å komme tilbake på jobb (regner med jeg har vært savna..?), og selv om kroppen ikke er helt "der" enda, ser jeg fram til å komme i gang igjen også.

Strikketøyet har heller ikke vært rørt siden helga for 2 uker siden, og da må jeg ha vært syk.. Men jeg strikka litt rett før, og det har jeg lyst å vise nå.

Som nevnt tidligere er det mange som har likt luene som Ingrid har designa. Det har vært både voksne og barn som har vist interesse for disse luene. Min manns kusine bestilte en lue av meg her. Tilfeldigvis ble dattera 8 år i samme tida, så jeg fant ut at jeg ville se om jeg kunne få til en lue som ville passe henne også. Tok en del mindre masker, strikke litt kortere vrangbord og strikka ganske nøyaktig 2 nøster med gullgarn før jeg felte av. Lua så ut til å passe på Tuva, så tenker den passa bursdagsbarnet også :) Syns det var litt koselig med mor og datter i samme lue..



Link til oppskriften på ingrids oppskriftsblogg finner dere her :)