fredag 22. april 2011

Velkommen inn i mitt hjem


Når du kommer hjem til meg, er det disse flotte blomsterpottene som møter deg i inngangspartiet. Jeg var på besøk hos ei venninne for noen dager siden, og ho hadde plassert noen støvler med påskeliljer ved sin dør. Jeg falt fullstendig for ideen, så et par dager etter hadde jeg bestemt meg for at det ikke skulle regne denne påsken, og lånte defor Tuvas støvler. Varme tanker til Silje, som gav meg ideen :)


Når du kommer inn i gangen, (hvis du ser forbi rotet) kan du nyte synet av årets hjemmelagde påskepynt. Alle tre har flere dager kommet hjem med nye flotte ting fra skole og barnehage.

Tuva's flotte karsepotte er en av mine favoritter.

Denne kyllingen som Elias har laget, er også helt spesiell.

Oliver kom hjem med denne nydelige kyllingen, som også har fått en hedersplass i gangen.

Påskeharen kommer normalt ikke på besøk før på lørdag. I år har han måtte gjøre litt endring i reiseplanene sine, for Tuva blir ikke hjemme denne helgen. Ungene hadde ingen problemer med å få høre at påskeharen hadde vært her allerede og gjemt eggene sine.. Han hadde lagt igjen en lapp, som var den første av 5, og som ledet ungene gjennom huset og frem til "skatten".

Tuva leste iherdig alle lappene. Fint med litt ekstra lesetrening også.

Guttene venter spente på neste ledetråd.


Endelig er skatten funnet. Siden det er torsdag, prøvde jeg å bytte ut litt av godteriet med en leke i steden. Jeg er desverre redd det ble mer enn nok godteri likevel..

Oliver får hjelp av pappa til å åpne "mikke mus- klubbhus" flyet han fikk. Mikke Mus er yndlingsfiguren for tiden.

Elias har prata så mye om beyblade for tiden, så han måtte bare få en sånn. Det at det er anbefalt fra 8 år, spiller ingen rolle for gutten på snart 4.

Tuva Marie fikk et ds-spill, og det falt i smak. Ho hadde nesten ikke tid til å smake på godteriet engang. Nesten.

En helt perfekt torsdag med andre ord! Ønsker alle en fortreffelig påske!
Jeg jobber forresten med gigantkryssordet fremdeles.. :)


mandag 18. april 2011

Er det påske nå?

Siden hovedjobben min denne påska er å ta det med ro, siden påskenummeret av ukebladene er kommet i butikkene og siden det er en hel EVIGHET siden sist jeg satte meg ned med kryssord, er nettopp dette en av mine planer for denne påska.

Elias var ikke helt i form i går, og trengte en litt rolig morra før han kunne ut å leke. Da så jeg mitt snitt til å åpne opp bladene jeg har kjøpt meg, og begynte så smått på kjempekryssordet til norsk ukeblad. Jeg husker så godt da jeg var mindre at mamma kjøpte dette bladet, bretta kryssordet utover hele stuebordet og der fikk det ligge (mener jeg å huske) hele påska. Så satt vi der sammen og løste kryssord når vi følte for det..

De siste årene har det vært jobben i fokus i påska (siden helsevesenet ikke kan stenge på helligdagene). Jeg har nok kjøpt påskebladene, men tror ikke jeg har åpna de de siste årene. Det var derfor ekstra koselig å sitte en liten stund å prøve å løse litt av dette gigakryssordet, som viste seg å være ganske mye vanskeligere enn mitt hode kunne klare.. Godt jeg har litt hjelpemidler.. :)


Mamma og pappa var innom på litt pizza på lørdagen og da hadde de med seg så koselige tulipaner og bjørkekvister. Gult lys hadde de også med seg, og det passa jo fint :)

fredag 15. april 2011

Et sikkert vårtegn..?

På tirsdagen fikk guttene endelig prøvd seg på trampolina, for første gang i år. Det er et sikkert vårtegn for oss at trampolina er kommet fram :) Spesielt Elias storkoste seg med å hoppe så høyt han kunne. Oliver syns kanskje det ble litt vel mye hopping fra storebror, han hadde noe problemer med å holde seg oppreist.

Det blir forhåpentligvis mange fine dager denne våren og sommeren, så han får nok muligheten til å trene seg opp, minstemann også :)



søndag 10. april 2011

Årets første tur til dyreparken

I dag fant vi ut at det var greit å få prøvd de nyinnkjøpte årskortene til kristiansand dyrepark. Fordelen med å ha årskort, er at det blir ikke noe stress rundt besøkene. Idag var vi der litt over to timer, og det var bare helt topp! Ungene bryr seg ikke om at ikke alle butikkene og aktivitetene er åpne. Lekeplassen og dyrene holder i massevis for alle tre.

Oliver, som i det siste har vært litt kranglete og rastløs, var blid og fornøyd hele turen.



Det som er litt morsomt, er at til tross for den svære sandkassa vi har hjemme i egen hage, er det sandkassa i dyreparken som frister mest..



Hjemme igjen, var været fortsatt varmt og godt, så ungene fortsatte leken ute. Det var også naturlig å grille :)


I dag har jeg også fått tatt et bilde av meg med den nye flotte marius-genseren min. Jeg sender stadig vekk varme tanker til mamma, som har strikket denne genseren til meg.


Kanskje noen med et godt øye kan se at håret mitt er blitt litt lysere og kortere også.. :)

lørdag 9. april 2011

Gangen vår

Det er helt umulig å holde gangen vår rydig og ren. Føler vi støvsuger x antall ganger per dag, men det er alltid sand på gulvet likevel. Ungene går lettere kledd nå (endelig og heldigvis), så da kan de hjelpe seg selv og hverandre litt med avkledning etter å ha lekt ute. Ungene er flinke til å rydde etter seg, men ikke alt av klær og sko legges på plass når det er noe viktig som lokker (f.eks barnetv og lørdagsgodt..). Jeg og Bjarne er også flinke til å legge fra oss posten og andre ting på den nye komoden i gangen. Det er derfor vanskelig å få tatt et bra bilde av hvordan det ble seende ut i gangen vår med de nye møblene.


Dette er det beste jeg har fått til, og det ser jo ikke så halvgalt ut heller da. Vi er ihvertfall veldig fornøyde. Det er kjempedeilig å ha speil i gangen!! :)

torsdag 7. april 2011

Mer påskepynt

I går var jeg med Tuva og Elias på påskesamling i Elle Melle. Der fikk de prøve seg på å lage serviettringer i filt. Litt klipping som spesielt Elias trengte litt hjelp til, men ellers raskt og enkelt å lage. Søte ble de også!



Det var lotteri der også, og selvsagt støtter vi opp på det!! Lodd er gøy. Ungene var storfornøyde, for det var ikke få gevinster vi fikk med oss hjem i går.. Men det Elias syns var det gøyeste å vinne, og som han satt og holdt på resten av kvelden, var dette tomme påskeegget.. hehe.. Vi får vel se om påskeharen kan klare å fylle det for oss til påske :)

onsdag 6. april 2011

Hekta på marius..

Jeg har alltid kjent til marius-mønsteret. En av årsakene til det er nok at broren min heter Marius, så navnet har liksom alltid vært kjent :) Men jeg har ikke sett så mye til denne oppskriften de siste årene.. Mye mulig fordi jeg ikke har kikka etter den. I det siste har dette mønsteret blitt mer vanlig igjen (i vår familie). Mamma har strikka to gensere og en hettejakke i marius-mønsteret denne vinteren. Heldige meg fikk den ene av disse genserene :) :) Jeg skal vise bilde av denne senere.

Siden mamma har sittet mye med dette mønsteret, fikk også jeg lyst å strikke litt. Jeg har ikke funnet noen sokkemønstre, derfor "mekka" jeg min egen, med hele originalmønsteret. Resultatet syns jeg ble riktig så fint. Festing av tråder er det ikke mye overskudd til akkurat nå, men jeg har så lyst å legge ut noen bilder. Så da blir det bilder av udampa sokker, med masse løse tråder :)


Her er det bilde av herre-, dame- og barnesokker. Herresokkene har, etter at bilde ble tatt, fått trådene på plass og har fått en runde under strykehjernet. De har også blitt gitt til lederen i AAHL (Aust Agder husflidslag), som var så snill å komme på besøk hos oss på et av våre medlemsmøter tidligere.

Men tilbake til marius-mønsteret. Man kan vel si at jeg rent har blitt hekta på dette mønsteret, og har ikke mindre enn to par i andre farger på pinnene akkurat nå.. Når også disse er ferdige, MÅ jeg nesten få festa alle trådene, hvis ikke er det en fare for at haugen med ferdigstrikka/umontert blir så stor at den blir uoverkommelig..

mandag 4. april 2011

Det nærmer seg påske

Også i dag har jeg vært så heldig å få en bukett blomster. Disse krokusene hadde de visst fått lov til å plukke i naboens hage. Skjønt, det spørs om ikke de ville hatt det bedre i hagen.. Men koselig er det! Så nå står de og lyser opp gangen sammen med gårsdagens buketter.



Nå er årets påskekalender kommet på dropsdesign. Da nærmer det seg påske da.. Jeg legger ved en link til kalenderen her.

Her i huset har første påskepynten kommet frem allerede. For en ukes tid siden kom tuva hjem med denne flotte blomsterpinnen, og jeg hadde bare ikke lyst å vente med å sette den frem ;) Ikke se på vinduet bak, jeg vet de ikke har fått vår-vasken enda..

søndag 3. april 2011

Søndag i april

For en fantastisk flott søndag vi har hatt i dag. Etter å ha hatt en heller tåkete og regnfull lørdag, var det deilig å kunne ut å nyte sola ute i hagen. Nå er snøen helt vekk fra plenen, så ungene kan leke fritt uten å bli våte. En liten tur med guttene på sykkel og leketraktor har det også blitt tid til. Glemte selvfølgelig å ta med fotoapparatet, men Elias og Oliver hjalp meg med å plukke noen minner med hjem likevel. Nå står snøklokkene og koser seg på den nye komoden vår i gangen.


Komoden ble kjøpt på ikea, for pengene jeg og Bjarne fikk av våre foreldre til bursdagen. Det ble også handla inn et speil og en stol. Skal få tatt bilder av gangen når den er ferdig. Samtidig som vi fikk satt opp komoden, fikk jeg rydda litt i alt tøyet. Det er deilig å kunne begynne å pakke vekk litt av vintertøyet :)


Her er et nærbilde av snøklokkene Elias plukket. Han har begynt å skjønne at det er en fordel å få med stilken.


Men det er nå søtt med disse blomstene også..