torsdag 30. juni 2011

Kluter

Jeg kjøpte 3 nøster med tuva-bomullsgarn for noen dager siden. Rødt, hvitt og blått.. Jeg hadde så lyst å prøve meg på en klut strikket rundt på rundpinne i mariusmønster. Ideen fikk jeg av en tidligere konkurranse på pinnekroken. Liker godt resultatet. Kluten et tykk og god, kanskje nesten litt for tykk, men knallfint mønster :)


Det ble en del rester, spesielt av det røde garnet. Så jeg bestemte meg for å strikke en klut til utfordringen på pinnekroken. Denne utfordringen går ut på å strikke en klut, og en av de klutene jeg har blitt mest glad i er denne kluten, som jeg fant mønsteret til på en along på norge123.


Jeg har strikket en del av disse klutene i forskjellige farger. Mønsteret er bare helt nydelig og i tuva-garn (kjøpt på europris) blir den myk og god.

Enda satt jeg igjen med noen rester, i alle tre fargene. Jeg strikket da dene kluten og fikk brukt alle restene.


Tre nøster, tre kluter, ingen rester.. Det er ikke dårlig til meg å være :)

onsdag 29. juni 2011

Sommercaps

Jeg kom over en utfordring på pinnekroken her tidligere. Utfordringen er å strikke noe i temaet sommer. Etter litt søking på sommer på ravelry sine sider, kom jeg over en caps jeg hadde lyst til å prøve meg på. Jeg har to gutter som begge er VELDIG glade i å bruke caps, så det føltes litt nyttig også :)


Capsen er strikket i garnet "lily sugar'n cream" som jeg har vært så heldig å få tilsendt et par nøster av, fra ei venninne i usa. Veldig flott garn å strikke av.


Jeg var litt redd for å strikke capsen for liten, så den ble nok heller litt stor. Men den var lett og rask å strikke. Gikk ometrent ett nøste til hele capsen. For de som ønsker å prøve seg selv, er oppskriften her.


P.s -For de som lurer, ja vi har hatt besøk av de berømte vannkoppene :)

søndag 26. juni 2011

Tøff 4-åring


I går hadde vi siste bursdagsfeiringa for Elias. Da var det guttegjengen som var samla. Det var heldigvis fint vær, så det meste foregikk ute.


Den egentlige dagen var på st.hans, og da hadde vi grillfest med hele familien her hjemme. Masse gaver har han fått, og mer kaker enn vi har klart å spise.



Spiderman-kake var en av kakene på ønskelista.


Til barnebursdagen var det ingen tvil, da skulle han ha fotballkake, og da måtte vi ha en fotball til hver :)

Til slutt litt bilder av Elias, med tilskuere, som åpner gaver. Nå er han så stor at vi følte han kunne få egen nintendo dsi.. Det var noe som falt i smak :)


onsdag 8. juni 2011

Ullsokker i sommergress

Det er nesten litt rart og flaut å legge ut bilder av ullsokker nå som sommeren endelig har kommet til sørlandet.. Men det er godt å få tatt bilder av sokkene, sånn at de kan pakkes vekk i "salgskassa" til novemberens salgsmesse. Og for å gjøre det litt mer riktig med årstiden, har jeg tatt alle parene ut og fotografert de på plenen. Alle sokkeparene som er avbildet under, ble strikket i de siste kalde vintermånedene, før jeg bytta ut det meste av ullgarn med deilig mykt bomullsgarn :)



Disse sokkene, kalt: autumn kozy socks for men, fant jeg link til inne på babbens idéverksted. Mine sokker ble ikke akkurat til en mann, da. Jeg strikket sokkene av noen rester av silja-garn jeg hadde liggende. De ble faktisk store nok til at jeg får de på foten, men jeg mener de er beregnet for en litt mindre fot enn min. Str. 36-37 vil nok gli rett inn i disse sokkene.


Litt over jul fikk jeg låne en bok, av sjefen min, med forskjellige norske mønstre i. Og med julestemninga fremdeles i kroppen ble disse sokkene til. Ikke egentlig en julesokk, men fargen hjelper. Dette er en damesokk i str. 39, men jeg har dradd mønsteret med meg nesten helt til tuppen av sokken, så foten ser ikke så stor ut.

I boka fant jeg også marius-mønsteret, som jeg bare forelska meg helt i!! Nå har jeg fått samla hele "marius-familien" til fotoshoot.


Gjengen samla.. Det rosa paret slo seg litt vrang da jeg skulle knipse, så mønsteret kommer ikke helt fram. Men jeg syns likevel den ble søt i den lyse rosafargen.


Far, Mor og Minstemann (ca 2 år) i blått.


Tante i grått.


Og lille Kusine (4 år) i rosa.
Jeg ser ikke bort i fra at familien blir større før salgsmessa. Får håpe mange andre er like glade i dette mønsteret, som jeg er blitt.

Til slutt har jeg også strikket et par sokkepar i setesdalsmønsteret.


Disse svarte sokkene er beregnet for en meget stor mann.


De blå passa perfekt på foten til Tuva på 8 år.

Da kan jeg trygt pakke vekk alle ullsokkene og bare konsentrere meg om bomullsgarn i et par varme måneder :)

Hilde: Nå har jeg endelig funnet frem og startet på et prosjekt i garnet jeg fikk av deg :)

søndag 5. juni 2011

En give away med en premie jeg VIRKELIG kan tenke meg..

Da jeg surfa litt rundt i dag, kom jeg ved en rekke tilfeldigheter over en blogg som heter pinnekroken. Det er en utfordringsblogg med nytt tema hver måned. Jeg dro meg hardt i håret da jeg så at de for noen måneder siden hadde "marius-tema". Hadde jeg bare visst liksom. Føler alt jeg strikker for tiden har noe med det mønsteret å gjøre.. velvel.. spist er spist osv.

Denne månedens tema er "sommer". Jeg kjenner hodet mitt spekulerer i om jeg har en ide til noe jeg kan være med på der.. Prøve å tenke noe utenom marius, eventuelt kombinere litt :)

Pinnekroken har nå gående en give away, etter hva jeg har skjønt for å få folk til å gå over fra deres "gamle" blogg -strikkere- til denne nye bloggen som også inkluderer heklere. Nå er jeg mest en strikker selv, men det er kjempeflott å inkudere alle :)

Trekninger er når -pinnekroken- har like mange følgere som -strikkere-, nemlig 129 følgere. Og siden jeg allerede har planlagt hva jeg skal bruke noen av knappene til, *kremt*, så bør jeg jo være med på denne utfordringen.. Jeg har lagt inn bilde med link i sidebaren på denne bloggen, men her er en link direkte til give awayen. Oppfordrer alle til å ta en titt innom denne bloggen. Om man ikke ønsker å være med på noen av utfordringene selv, er det masse flotte ideer å hente her inne av andres bidrag. Jeg har allerede funnet noen ting jeg har lyst å lage selv også :)