onsdag 30. november 2011

Det er morosamt med jula for de store barna og :)

Nå begynner det å bli klart for advent i huset vårt. Jeg hadde jobbehelg den helga som var, og mann og barn stakk på hyttetur til hovden. Men jeg klarte nå å få ned noen esker med stæsj fra garasjeloftet (selv om jeg merka det på ryggen etterpå) oppimellom julebord og jobbing.. Og til tross for blinkende lys, pga uværet, ble det en krok klar til "middag" så vi fikk tent det første lyset.



Ungene var i hundre da de kom hjem etter noen minutter med soving i bilen fra Hovden. Oliver syns jeg hadde kjøpt mye rart mens han var vekk (les julepynten fra loftet). Men han syns også det var helt topp å få inn noen nisser å klemme på :)



Det er litt ekstra glitter i øynene på ungene når de ser på kalenderne på hylla nå, for nå har de skjønt at det ikke er lenge til de kan åpne den første luka.. Ikke fritt for at mor gleder seg minst like mye..

torsdag 24. november 2011

Hvor ble den av?

Skal si tida går fort. Om få minutter er det bare en mnd igjen til julaften.. Høsten har gått mye fortere enn planlagt, men det gjør den jo hvert år.

Selv om jeg ikke har vært så aktiv på dataen de siste månedene, har det vært aktivitet i heimen :) Denne høsten har jeg prøvd meg på å være med på to håndarbeids- salgsmesser, og jeg har solgt mye mer enn forventet. Jeg ser det er marius-mønsteret som er populært. Alt jeg har hatt av sokker, spesielt barnesokker, har gått unna fortere enn jeg har klart å strikke de. Har et ferdig par, som bare skal dampes og sendes avgårde, så må jeg si meg ferdig med denne mønstera for en liten stund. Har jo som alltid lyst å strikke noen julegaver også.

På nyåret skal jeg også bli tante :) Det er min bror og hans forlovede som skal få en liten gutt, kanskje på min bursdag i januar..? Har jo lyst å kunne strikke noe til nurket også. (mulig jeg allerede har begynt, men det kan jeg ikke si noe mer om nå)

Ungene kjenner også på forventningene mot jula nå. Til søndag skal vi tenne det første lyset, og da er det endelig litt nedtelling til jul. Adventskalenderne står klare på toppen av skapet og venter på 1. desember. Og ja, i år er de kjøpt.. Regner med de fleste vennene mine får sjokk når jeg ikke endte opp med å begynne å kjøpe 72 små gaver sånn i siste liten. Men jeg er standhaftig :) Ungene virker fornøyde de også. Oliver med lego city, Elias med lego starwars og Tuva med playmobil med stall, hestejenta mi. Litt styr for å få tak i de, da alle butikkene plutselig begynte å bli veldig utsolgt for akkurat de kalenderne vi skulle ha. Men med en mann som pendler mye, fant vi redninga i Søgne..


Jeg har tenkt å prøve å komme med litt julestemning nå disse dagene mot jul. Ungene begynner nå å bli så store at de har lyst å ta del i mye av forberedelsene. Det gjelder jo spesielt baking og gavelaging. Gøy om de kan få til noen hjemmelagede gaver til familien på julaften. Skal prøve å legge noen innlegg i desember, så dere kan ta del i juleforberedelser og kosen dere også, denne neste måneden :)